Veden hoito ja vesitestit

Ellei vesijohtovettä käsitellä kalojen vaatimusten mukaiseksi, se ei ole sopivaa akvaariovetenä käytettäväksi. Kloori ja muut saasteet, kuten metalli-ionit ja erilaiset suolat, vahingoittavat kaloja, kasveja ja pieneliöitä.

Akvaariovettä kannattaa testata säännöllisin väliajoin, ja varsinkin silloin jos epäilee jonkin olevan pielessä. Seran valikoimasta löydät niin yleisimpien testattavien vesiarvojen testisetit kuin harvinaisemmatkin testit.

Tuotteiden tarkemmat yksityiskohdat löydät Seran sivuilta (englanniksi).

 

Sera Aquatan: Muuttaa välittömästi aggressiivisen vesijohtoveden kalaystävälliseksi akvaariovedeksi. Se suojaa kaloja, selkärangattomia, kasveja ja hyödyllisiä mikro-organismeja saasteilta ja luo optimaaliset elinolosuhteet. Perusvedenhoitoaine jokaiseen vedenvaihtoon.

Sera Blackwater Aquatan: Muuttaa vesijohtoveden humuspitoiseksi tummaksi vedeksi. Tärkeä humuspitoisten vesien kaloille. Ei vaikuta veden pH-arvoon. Sisältää turveuutetta ja vedenparannusainetta, joten erillistä vedenparannusainetta ei tarvita. Tummentunut vesi ei päästä läpi niin paljon auringonvaloa, ja täten estää levän kasvamista.

Sera Toxivec: Saasteiden poistaja, poistaa ammoniakkia ja nitriittiä, pitää nitraattipitoisuuden alhaisella tasolla. Esimerkiksi yliruokinta tai uusien kalojen lisääminen voi johtaa vaarallisiin saastehuippuihin akvaariossa. Näissä vaaratilanteissa, Toxivec poistaa saasteet välittömästi ja luotettavasti.

Sera Bio Nitrivec: Nestemäinen akvaarion biostarter- / kypsytysaine, luo välittömästi biologisen tasapainon akvaarioon ja mahdollistaa uusien kalojen nopean lisäämisen akvaarioon yhdessä sera Aquatanin kanssa. Miljoonat hyödylliset puhdistajabakteerit hajoittavat syömättömän ruoan, ammoniakin ja nitriitin luonnonmukaisesti. Sisältää puhdistajabakteereja ja luo biologisen tasapainon akvaarioon.

 

Sera Phosvec clear: Poistaa samennusta ja fosfaattia - poistaa mineraalisameutta - kristallinkirkasta puhdasta vettä. Mineraalit ja kuolleet orgaaniset ainekset voivat aiheuttaa samennusta. Myöhemmin voi fosfaattitaso vedessä nousta lisää ja näin lisätä levien kasvua. sera phosvec clear sitoo välittömästi samennuksen ja tekee sen suodattimen kerättäväksi. Samanaikaisesti se poistaa kerääntyneen fosfaatin ja näin vähentää levien kasvua.

Sera Pond Crystal: Lammikoiden veden kirkastamiseen. Erityisesti kesäkuukausina auringon paistaessa lammikkoveteen ilmaantuu levää ja vesi on sameaa. Sera pond crystal poistaa ja ehkäisee kelluvaa levää ja vapautunutta fosfaattia. Kelluva levä ja veden sameutumista aiheuttavat partikkelit sidotaan aineen sisältämällä polymeerilla. Suodatin pystyy näin puhdistamaan epäpuhtaudet. Lisäksi lantaanikloridi poistaa fosfaatin.

Sera KH/pH-Plus: Veden vakauttaja - pH > 7 - nostaa välittömästi KH ja pH - vakauttaa pH arvon yli 7 - luo vakaat vesiarvot. Karbonaattikovuus (KH) on eräs tärkeimmistä vesiarvoista akvaariossa, koska se toimii puskurina joka suojaa vaarallisilta pH-arvojen vaihteluilta. sera KH/pH-plus säätää turvallisesti ja pitkäkestoisesti KH- ja pH-arvoja. Normaalit hoitotoimet huomioiden, akvaarion KH-arvon pitäisi aina olla ainakin 6°dKH takaakseen kalaystävällisen veden.

Sera pH/KH-Minus: pH- ja KH-arvojen välitön alentaminen trooppisessa pehmeässä vedessä. Luonnollinen aineenvaihdunta johtaa pH-arvon hitaaseen nousuun. Sera pH/KH-Minus alentaa välittömästi pH-arvoa ja karbonaattikovuutta. KH säädetään paikalleen säätelemällä pH-arvoa.

 

Sera O2 Plus:

 • ratkaisu hätätilaineisiin, joissa akvaariossa on akuutti hapenpuutos
 • lievittää kalojen stressiä optimoimalla happitasoa
 • helppo ja turvallinen käyttää
 • tukee liejun hajoamista

Akvaarioeläinten hengittäminen ja monet luonnolliset hajoamisprosessit kuluttavat jatkuvasti happea. Tietyt tilanteet voivat johtaa akuuttiin happivajeeseen. Näitä ovat esimerkiksi korkeat veden lämpötilat, suuret määrät orgaanista saastetta ja happea käyttävät taudinhoitoaineet. Jo pieni hapenpuute aiheuttaa stressiä, vakava hapenpuutostila tappaa kalan. Ripottelemalla akvaarioon Sera O2 plus -ainetta happitaso nousee välittömästi ja täten parantaa elinoloja kaikille akvaarion asukeille. Lisäksi lisähappi nopeuttaa hajoamisprosesseja, tehden vedestä kristallinkirkasta ja hajutonta.

Sera Mineral Salt:

 • mineraalisuola, joka sisältää välttämättömiä mineraaleja ja hivenaineita.
 • parantaa hedelmällisyyttä
 • vahvistaa immuunijärjestelmää
 • parantaa suomujen ja luiden kehitystä

Sera Marin Salt merisuola:

 • täysin synteettistä ja saastevapaata
 • toimii pH-vakauttajana: KH-arvo 10°
 • ihanteellinen käytettäväksi otsonisaattorien kanssa (ei sisällä bromia)

Sera Marin Salt on täysin synteettinen ja koostuu erillisistä komponenteista ja täysin vapaa saasteista, toisin kuin luonnon merisuola (ei sisällä NO3, PO4, proteiinejä ym.). Erittäin hienorakeista, välitön liukenevaisuus, ei aiheuta saostumista. Voidaan käyttää välittömästi liukenemisen jälkeen. Tekee vedenvaihdosta stressivapaan jopa herkille eläimille. Sisältää kaikkia meressä olevia tärkeitä mineraaleja ja tarjoaa 10° karbonaattikovuuden, jotta pH vakaantuisi tasolle 8,3. Sopii kaloille ja selkärangattomille. Myrkyllisten bromi-hiukkasten liukenemista ei tapahdu kun käytetään otsonia valkuaisvaahdottimessa.

 

Sera Quick Test 50 kpl: Vesitesti pH-, GH-, KH-, NO2-, ja NO3-arvojen samanaikaiseen testaamiseen minuutissa. Sisältää 50 testiliuskaa. Liuskatesti.

Sera Aqua-Test Set: Vesitestipaketti makean tai suolaisen veden testaamiseen. Sisältää seuraavat vesitestit: pH, GH, KH, NO2

Sera Aqua-Test Set + CU: Vesitestipaketti vaativampaan käyttöön makean tai suolaisen veden testaamiseen. Sisältää seuraavat vesitestit: pH, GH, KH, NO2, NO3, PO4, Fe, Cu.

Sera pH Test - Vesitesti veden happamuuden (pH) testaamiseen. Ainetta riittää noin 100 testiin. Tippatesti.

Sera KH Test - Vesitesti veden karbonaattikovuuden (KH) testaamiseen noin 390°dKH asti. Tippatesti.

Sera gH Test - Vesitesti veden kokonaiskovuuden (GH) testaamiseen noin 420°dGH asti. Tippatesti.

Sera NO2 Test - Vesitesti veden nitriittipitoisuuden (NO2) testaamiseen. Ainetta riittää noin 75 testiin. Tippatesti.

Sera NO3 Test - Vesitesti veden nitraattipitoisuuden (NO3) testaamiseen. Ainetta riittää noin 60 testiin. Tippatesti.

Sera Fe Test - Vesitesti veden rautapitoisuuden (Fe) testaamiseen. Ainetta riittää noin 75 testiin. Tippatesti.

Sera PO4 Test - Vesitesti veden fosfaattipitoisuuden (PO4) testaamiseen. Ainetta riittää noin 60 testiin. Tippatesti.