Akvaariokasvien hoito

Seran innovatiivinen kasvienhoitojärjestelmä täyttää kaikki akvaariokasvien tarpeet. Tasapainotettu järjestelmä koostuu kahdesta peruslannoitteesta ja neljästä erityislannoitteesta, mahdollistaa tarkan, helpon ja joustavan kasvien kasvun huonontamatta veden laatua.

Tuotteiden tarkemmat yksityiskohdat löydät Seran sivuilta (englanniksi).

Sera Florena ja Sera Florenette muodostavat yhdessä perushoidon akvaariokasveille. Floredepot on pitkäkestoinen pohjaravinne.

Sera Florena: Akvaariokasvien kasvu edellyttää kaikkien tarpeellisten ravinteiden ja kasvusubstanssien saatavuutta riittävässä ja tasapainoisessa määrissä. Kasvu tyrehtyy jos yksikin ainesosa puuttuu. Tämän seurauksena ravinteita jää yli harmillisten levien käytettäväksi. Seran perushoitoaine kaikille akvaariokasveille koostuu Sera Florenasta ja Sera Florenettesta, ja se on ihantellinen yhdistelmä akvaariokasveille. Sera Florena imeytyy pääasiallisesti lehtien kautta ja erityisesti varmistaa vaaleanvihreän loistavan lehtienkasvun. Seran perushoitotuotteet tuovat kasveille tärkeitä mineraaleja kuten kaliumia, hivenaineita kuten mangaania, mutta myös UV-resitanttia rautaa joka säilyy kasvien käytettävissä pitkään, jopa akvaarioissa joissa käytetään UV-suodatusta.

Sera Florenette: Sera Florenette -hoitotabletit vapauttavat juurille ravinteet täsmällisellä tavalla ja takaavat vahvan kasvuston.

Sera Floredepot: Pitkäkestoinen pohjaravinne akvaariokasveille. Kasvit ovat tärkeä osatekijä akvaariossa. Ne ovat koristeellisia, ja kasvien rakenne tarjoaa piilopaikkoja akvaarion asukeille, luoden näin vähemmän stressaavan, luonnonmukaisen elinympäristön akvaarioon. Lisäksi, ne keräävät suuria määriä saasteita ja leväravinteita vedestä. Näin saavutetaan biologinen tasapaino nopeasti ja pysyvästi. Akvaarion kunnossapito vähenee ja vesi pysyy levävapaana ja puhtaana. Laaja Sera kasvienhoitovalikoima mahdollistaa räätälöidyt ja käyttäjäystävälliset ratkaisut jotta akvaariokasvit voivat täyttää tehtävänsä optimaalisesti. Sera Floredepot sisältää tasapainoisen sekoituksen turvetta, aktiivipellettejä ja erittäin mineraalirikasta hiekkaa joka vapauttaa tärkeitä ravintoaineita, harvinaisia hivenaineita ja kasvua tukevia elintärkeitä aineita pitkäkestoisesti ja hyvällä annostuksella. Varhainen kasvuvaihe on tehty huomattavasti helpommaksi ja terve juurien kasvu on tuettu. Huokoiset aktiivipelletit soveltuvat erinomaisesti asettumisalueeksi puhdistusbakteereille, pohjakerroksen suodatuksen suorituskyky on täten lisääntynyt huomattavasti. Sera Floredepotin erityisen rakenteen johdosta pohjakerros on pysyvästi irtonaisena, ja mädäntyneet alueet vältetään. Näin allas säilyy paremmin stabiilina ja puhtaana, ja pohjakerroksen vaihtotarve vähenee huomattavasti.

 

Sera Flore 1 Carbo: Vaihtoehtoinen hiilidioksiidilisä. Hiilidioksiidin puute on yksi yleisimmistä vesikasvien kasvua rajoittavista tekijöistä. Nestemäinen lannoite täynnä helposti hyödynnettäviä hiilen lähteitä, tarjoaa helpon, edullisen vaihtoehdon tai lisän CO2-lannoitusjärjestelmään.

Sera Flore 2 Ferro: Rauta, yksi kasvien tärkeimmistä ravinteista, on akvaariovedessä melko epävakaa ja pysyy biologisesti hyödynnettävänä vain lyhyen aikaa. Erityisesti tapauksissa, jossa raudan tarve on kohonnut (suuret kasvustot, punaiset ja nopeasti kasvavat kasvit, ”korkean suorituskyvyn akvaariot”), puutostilat voivat muodostua nopeasti (kellertävät, huonosti kasvavat kasvit). Sisältää pysyvästi hyödynnettävää rautakelaatteja, jotka pysyvät vakaana jopa useita vuorokausia, jopa vahvassa UV-valaistuksessa (UV-C-suodattimet). Ei vahingoita katkarapuja!

Sera Flore 3 Vital: Akvaariovedestä usein puuttuu tärkeitä hivenaineita. Nestemäinen päivittäiskäyttöön tarkoitettu lannoite ehkäisee vaaralliset vajeet luotettavasti. Vesikasvit saavat jatkuvan, olennaisista mikroravinteista ja vitamiineista koostuvan sopivan annostuksen ja näin kasvavat terveinä, vahvoina ja kauniina. Kestävyys parantuu pysyvästi.

Sera Flore 4 Plant: Pääravinteet typpi, fosfori ja kalium ovat erittäin tärkeitä akvaariokasvien terveelliseen kasvuun. Näitä aineita on usein riittävästi saatavilla akvaarioissa kalojen jätösten ja syömättömän ruoan seurauksena, mutta harvoin tankeissa joissa eläimiä on hyvin vähän tai ei ollenkaan (ns. aquascape-akvaariot). Lannoite tarjoaa vesikasveille nämä pääravinteet optimaalisessa suhteessa ja sopivissa määrissä.

 

Sera Flore CO-2-lannoitusjärjestelmä

Hiilidioksiidin puute on yksi yleisimmistä syistä riittämättömään akvaariokasvien kasvuun. Varmistaa turvallisen ja riittävän lannoituksen. Täydellinen järjestelmä CO2-lannoittamiseen jopa 300-litraiseen akvaarioon.

Pakkaus sisältää:

 • Sera CO2-painepullon (450 g) ulkoisella venttiilillä ja turvakaarella, uudelleentäytettävä
 • Sera Flore C02-paineenalentajan. Korkealaatuinen, valmistettu Saksassa
 • Sera Flore CO2-paineenhajottajan
 • Sera CO2-takaiskuventtiilin
 • Sera jatkuvakäyttöisen seurauslaitteen
 • Sera C02-letkun
 • Sera Florena 100 ml
 • Sera Flore daydrops 50 ml
 • Sera adapterin kertakäyttöpulloihin

Laitteistoa voidaan käyttää yhdessä Seramic pH Controller / CO2 pH-säätökeskuksen kanssa hiilidioksiidisyötön automatisoimiseksi.

Seramic pH Controller / CO2 pH-säätökeskus

Mikroprosessoriohjattu hiilidioksiidilevityksen valvontayksikkö/säätökeskus. Laitetta voidaan käyttää seuraaviin käyttötarkoituksiin:

 • pH:n automaattinen säätö haluttuun arvoon
 • käyttö vesikasvien CO2-lannoitusjärjestelmän ohjausyksikkönä
 • käyttö kalsiumreaktorin käynnistykseen/valvontayksikkönä merivesialtaassa

Laite on käyttäjäystävällinen ja se on varustettu helppolukuisella LED-näytöllä. CO2-käyttöön tarvitaan erillinen Sera Flore CO2-lannoitusjärjestelmä

Paketti sisältää:

 • valvontayksikön kiinnikkeineen
 • magneettiventtiilin
 • pH-elektrodin
 • pH-kalibrointiliuokset
 • 3 metriä CO2-letkua
 • takaiskuventtiilin

 

Sera Flore CO2-paineenalentaja

Käytetään C02-pullon paineen alentamiseen tasolle jolla hiilidioksiidia voidaan annostella akvaarioon. Laitteen voi kiinnittää kaikkiin yleisimpiin CO2-pulloihin, joissa on ulkoinen venttiili. Laitete voidaan kytkeä Seramic pH Controller / CO2 pH-säätökeskukseen. Kaksi painemittaria. Valmistusmaa Saksa.

Sera Flore tool P (pinsetit 31 cm)

Ruostumattomasta teräksestä tehdyt pinsetit, 31 cm pitkät. Työkalu kasvien hoitoon, sekä muuhun akvaarion ylläpitoon. Pinsetit käyvät myös terraarioeläinten ruokkimiseen.

Sera Flore tool S (sakset 26 cm)

Ruostumattomasta teräksestä tehdyt sakset, 26 cm pitkät. Työkalu kasvien ja juurien lyhentämiseen, kuolleet lehdet on myös helppo poistaa saksilla.