RUOKINTA

Sera tarjoaa laajan valikoiman ruokia ja herkkuja akvaariokaloille ja muille akvaarion asukeille. Vaihteleva, korkealaatuinen ruoka on perusta terveille, värikkäille ja aktiivisille akvaariokaloille. Luonnossa kaloilla on laaja valikoima eri ruoanlähteitä. Näitä ovat muun muassa hyönteisten toukat, madot, pienet äyriäiset, myös levä ja lukuisat kasvit. Näiden pitäisi olla edustettuna samalla laajuudella myös akvaariossa. Tämä on helppo toteuttaa Seran tuotteilla!

Paitsi tasapainoisia yleisruokia Sera Vipan -tuotesarjassa, Sera tarjoaa myös laajan valikoiman erikoisuuksia kaikkiin tarkoituksiin. Vuosikymmenten tutkimus ja kokemus varmistaa, että kalasi saavat aina parhaan ravinnon. Raaka-aineita valitessa Sera pitää hyvin tärkeinä asioina laatua, luontaista puhtautta ja niiden vastuullista hankkimista uusiutuvista lähteistä.

Tuotteiden tarkemmat yksityiskohdat löydät Seran sivuilta (englanniksi).

Sera Vipan -tuoteperhe sisältää kolme ruokatyyppiä, jotka ovat suunniteltu veden eri kerroksille - pinnalle - keskelle - pohjalle - ja siksi mahdollistavat luonnollisen ja lajityypillisen ruokailun.

Erikoistarkoituksiin ja vaihtelun vuoksi erilaisten erikoisruokatyyppien kirjo on laaja.

 • Sera Vipan - yleisruoka pinnasta syöjille - Huolellisesti valmistetut hiutaleet kaikille pinnasta syöville kaloille edistävät terveyttä ja eloisuutta huolellisesti valittujen ainesosien ja prebioottisen vaikutuksen ansiosta.
 • Sera Vipagran – monikäyttöinen ruoka veden keskikerroksille - Hitaasti uppoavavat rakeet kaikille kaloille jotka syövät veden keskikerroksissa eivät ole ainoastaan erittäin sulavia ja pitää muotonsa erinomaisesti, vaan myös edistävät terveyttä ja eloisuutta kiitos prebioottisesti vaikuttavien ainesosien.
 • Sera Vipachips – pohjakalojen perusruoka - Nopeasti uppoavat lastut pitävät muotonsa pitkään ja ovat näin ihanteellisia pohjakalojen ruokailutottumuksia varten. Niiden terveys ja eloisuus vahvistuu prebioottisesti vaikuttavien ainesosien ansiosta.

Arvokkaat ainesosat kuten haematococcus-levä, spirulina-levä, krilli ja gammarus-katka lisäävät Sera-väriruokaan erittäin toiminnallisia pigmenttejä, jotka tukevat kalojen värien kehitystä.

Karoteenit, esityisesti haematococcus-levän astaksantiini lisää tautien vastustuskykyä ja eloisuutta.

 • Sera San – pintakalojen väriruoka - Huolellisesti valmistetut hiutaleet kaikille pinnasta syöville kaloille tukevat värien kehitystä luonnollisesti korkealaatuisten ainesosien, kuten haemotococcus-levän avulla.
 • Sera Bettagran – veden keskikerroksien kalojen väriruoka - Hitaasti uppoavia rakeita kaikille veden keskikerroksista syöville kaloille (erityisesti taistelukaloille). Pitävät muotonsa erityisen hyvin ja tukevat värien luonnollista kehitystä arvokkaiden ainesosien, kuten haematococcus-levän avulla.
 • Sera Plankton Tabs – pohjakalojen väriruoka - Erityisen hyvin sulavia krillillä höystettyjä ruokatabletteja jotka tukevat värien kehitystä, terveellistä kasvua ja hedelmällisyyttä luonnollisella tavalla. Pohjasta syöville kaloille, kuten myös selkärangattomille makeassa ja suolaisessa vedessä.

Monipuoliset ja arvokkaat kasviperäiset ainesosat, kuten levät, yrtit ja vihannekset tarjoavat kasveja syöville kaloille, joiden ruoansulatuskanava ja fysiologia vaatii pääasiassa kasviruokaa, kuituja ja kaikki tarvittavat ravintoaineet ja elintärkeät aineet.

 • Sera Flora – pinnasta syövien kalojen kasvisruoka - Kasvisruoka joka rakentuu huolellisesti valmistetuista hiutaleista, pääasiassa kasvispainotteista ruokaa syöville kaloille. Huolellisesti valitut ainesosat täynnä kuituja, kuten spirulina-levä, tukevat tervettä ruoansulatusta ja eloisuutta.
 • Sera Guppy Gran – kasvisruoka veden keskikerroksista syöville kaloille - Hitaasti uppoavia pehmeitä rakeita kaikille veden keskikerroksista syöville kaloille. Eivät vain pidä muotonsa erityisen hyvin, vaan myös tukevat tervettä ruoansulatusta ja eloisuutta valittujen ainesosien, kuten spirulina-levän, ansiosta.
 • Sera Spirulina Tabs – kasvisruokaa pohjakerroksista syöville - Kasvisruoka joka sisältää suuria määriä spirulina-levää, joka edistää terveellistä ruoansulatusta ja elinvoimaisuutta eläimille makeassa ja merivedessä. Tabletit pitäävät muotonsa ja ne voidaan kiinnittää akvaarion lasiin painamalla ne varoen sormella kiinni. Tämä mahdollistaa eläinten tarkkailun niiden syödessä.

Vinkki: Myös monet lihansyöjäkalat syövät mielellään kasvispainotteisia ruokia

Pienet ruoka-organismit kuten pienet äyriäiset ja madot ovat tärkeitä luonnollisia ravinnon lähteitä, loistavaa lisäruokaa ja haluttuja herkkuja. Käytämme ainoastaan hellävaroin kuivattuja puhtaiden vesien eläimiä, joiden täysi ravintoarvo säilyy. Toisin kuin elävää ja pakastettua ruokaa käyttäessä, veden tarpeettoman saastumisen tai tautien tarttumisen vaaraa ei ole.

 • Sera GVG­Mix – hiutaleruokaa täynnä kokonaisia ravintoeläimiä - Tämä herkku sisältää suuren määrän hivenaineita, jotka täyttävät luonnolliset tarpeet ja tarjoavat tervettä vaihtelua ruokavalioon.
 • Sera O­Nip – tablettimuotoinen herkku terveelliseen vaihteluun - Erilaisten ruokaeläinten korkean määrän vuoksi nämä kiinnitettävät tabletit ovat erityisen arvokkaita turvaamaan sopivan ravinnon pääasiassa lihaa syöville kaloille ja selkärangattomille.
 • Sera FD Daphnia – herkku joka lisää valmiutta kutemaan - Tämä kaikille isoille kaloille tarkoitettu herkku sisältää vesikirppuja ja paljon kuitua ja mineraaleja. Se lisää kutemisvalmiutta ja aineenvaihduntaa.
 • Sera FD Tubifex – herkku joka vahvistaa ja tehostaa kasvua - Tämä tubifex-putkimatoja sisältävä proteiinirikas voimaruoka on tarkoitettu kaikille lähinnä lihaa syöville kaloille. Se tukee terveellistä kasvua ja vahvistaa kalaa.
 • Sera FD Mixpur – herkkusekoitus seka-akvaarioon - Vaihteleva sekoitus daphniaa, tubifexia, verimatoja ja krilliä on erityisen sopiva seka-akvaarioon.
 • Sera FD Bloodworms – herkku nirsoille ja nuorille kaloille - Maistuvat vesimadot täynnä proteiineja kaikille lähinnä lihaa syöville kaloille. Sopivat hyvin nirsoille, lisääntymässä oleville ja nuorille kaloille.
 • Sera FD Artemia Shrimps – herkku loisteliaiden värien kehitykseen - Tämä luonnollinen ruoka koostuu herkullisista, pienistä suolaisen veden katkaravuista. Kaikille kaloille ja selkärangattomille makeassa ja suolaisessa vedessä. Tukee optimaalista värien kehitystä ja tehostaa tautien vastustuskykyä.
 • Sera FD Krill – herkku  hedelmällisyyden lisäämiseen - Arvokas krilli sopii kaikille isoille kaloille ja selkärangattomille makeassa ja suolaisessa vedessä. Korkea proteiinin määrä ja luonnollinen, värejä tehostava astaksantiini lisää kutemisvalmiutta, eloisuutta ja tukee värien kehitystä.

Monnit ovat usein aika ujoja akvaarion asukkaita, jotkut tulevat esiin vain yöllä ja etsivät ruokaa pohjasta tai raastavat ja imevät sitä. sera tarjoaa kahta eri ruokatuotetta monneille, sera Viformon ja sera Catfish Chipsin, joiden erilaiset koostumus ja rakenne täyttävät  kullekin tarkoitetut vaatimukset optimaalisesti.

 • Sera Viformo – tablettiruoka monneille ja nuoliaisille jotka etsivät ruokaa pohjasta - Ravitseva ja helposti sulava monninruoka hajoaa pienemmiksi paloiksi ja näin mahdollistaa pienisuisten kalojen syömisen (esim. panssarimonnit ja nuoliaiset).
 • Sera Catfish Chips – lastuja ruokaa raastaville partamonneille ja plekoille - Nämä pajunrunkoa ja lepän käpyjä sisältävät lastut raastaville ja imeville monneille säilyttävät muotonsa pitkään ja mahdollistavat monnien ruokailla yöaikaan kuten luonnossakin.

Seran kirjoahventen ruoat ovat paitsi erittäin hyvin kelpaavia, vaan myös täyttävät kirjoahventen tarpeet optimaalisesti johtuen erilaisista ruokatyypeistä, jotka ottavat huomioon kalojen erilaiset koot ja ruokailutottumukset.

 • Sera Cichlids Sticks – yleisruoka isommille, kaikkiruokaisille kirjoahvenille - Kelluvien tikkujen muodossa oleva perusruoka on helposti sulavaa johtuen korkeasta proteiinimäärästä ja vehnänalkioista.
 • Sera Granugreen – vihreää ruokaa kasveja syöville kirjoahvenille - Hitaasti uppoavat rakeet pitävät muotonsa ja tukevat ruoansulatusta ja optimaalista värien kehitystä kasviskomponenttien, kuten spirulina-levän ja pinaatin ansiosta.
 • Sera Granured – punaista ruokaa lihaa syöville kirjoahvenille - Hitaasti uppoavat rakeet pitävät muotonsa ja tukevat tervettä kehitystä ja optimaalista värien muodostumista korkean proteiinipitoisuuden, tärkeiden rasvojen ja krillin ansiosta.
 • Sera Cichlid Green XL – spirulina-palasia isommille kasveja syöville kirjoahvenille - Kelluvat, paljon spirulina-levää sisältävät rakeet tukevat tervettä ruoansulatusta ja optimaalista värien muodostumista.
 • Sera Cichlid Red XL – energiapaloja isommille lihaa syöville kirjoahvenille - Kelluvat, paljon proteiinia, tärkeitä rasvoja ja haematococcus-levää sisältävät rakeet tukevat tervettä kehitystä ja optimaalista värien muodostumista.

Lihaisan koostumuksensa vuoksi, turpoamattomat Seran erityiset kiekkokalojen ruoat pehmeinä rakeina eivät tarvitse keinotekoisia houkutin- tai sidosaineita, kuten eivät kaikki muutkaan Seran ruoat. Tukee nirsojen kiekkokalojen lisääntymismenestystä ja värien muodostumista vailla vertaa.

 • Sera Discus Granules – optimaalinen perusruoka kaikille kiekkokaloille - Uppoavista, helposti sulavista pehmeistä rakeista muodostuva perusruoka, joka tukee kehitystä, taudinkestävyyttä ja lisääntymiskykyä optimaalisesti sulavien proteiinien ja mineraalirikkaiden ainesosien ansiosta.
 • Sera Discus Color Blue – väriruoka kaikille sinertäville kiekkokaloille - Korkean haematococcus-levä- ja mineraalipitoisuuden ansiosta tämä uppoava, erityisen hyvin sulava pehmeä rae tukee värien kehitystä vihreillä/sinisillä kiekkokaloilla luonnollisella tavalla.
 • Sera Discus Color Red – väriruoka kaikille punertaville kiekkokaloille - Korkean värejä optimoivien levien kuten haematococcus- ja spirulinapitoisuuden ansiosta tämä helposti sulavista pehmeistä rakeista koostuva väriruoka tukee värien kehitystä keltaisilla/punaisilla kiekkokaloilla luonnollisella tavalla.

Seran kasvatusruoat vastaavat erityisesti nuorten eläinten vaatimuksiin ja tukevat niiden tervettä kehitystä alusta asti. Näin ollen ne tukevat aineenvaihduntaa, kasvua, värien kehitystä ja luonnollista käyttäytymistä optimaalisesti.

 • Sera Vipan Baby – mikrohiutaleet nuorille pinnalta syöville kaloille - Tasapainoitettu, helposti sulava koostumus tukee tervettä kehitystä ja vahvaa taudinkestävyyttä ainesosien prebioottisten vaikutusten ansiosta.
 • Sera Vipagran Baby – mikrorakeet nuorille veden keskikerroksista syöville kaloille - Helposti sulavat kasvatusruoka tukee tervettä kehitystä ja vahvaa taudinkestävyyttä ainesosien prebioottisten vaikutusten ansiosta.

Seran ruokatyypit kiehtoville äyriäisille täyttävät näiden selkärangattomien erityiset vaatimukset innovatiivisesti ja vailla vertaa. seran rakeet säilyttävät muotonsa erittäin hyvin vedessä.

Funktionaalinen muoto ja luonnollinen koostumus sallii asianmukaisen, terveellisen ruokavalion.

 • Sera Shrimps Natural – kehitetty erityisesti katkarapujen vaatimuksiin - Uppoavat pienet rakeet säilyttävät muotonsa vedessä ja tukevat turvallista kuoren irtoamista, vahvaa taudinkestävyyttä, optimaalista värien muodostumista ja hedelmällisyyttä katkaravuilla makeassa ja suolaisessa vedessä.
 • Sera Crabs Natural – kehitetty erityisesti rapujen vaatimuksiin - Uppoavat renkaat säilyttävät muotonsa vedessä ja niistä on helppo ottaa kiinni saksilla. Ne tukevat turvallista kuoren irtoamista, vahvaa taudinkestävyyttä, optimaalista värien muodostumista ja hedelmällisyyttä ravuilla makeassa ja suolaisessa vedessä.

Seran kultakalojen ruoat ottavat erityisesti huomioon näiden kauniiden ja kesyjen kylmänveden kalojen tarpeet.

Ne eivät ainoastaan estä lihomisongelmia ja siitä johtuvia sisäelinten vaurioita, vaan myös tukevat loisteliaiden värien muodostumista.

 • Sera Goldy – hiutaleruoka pienille kultakaloille ja muille kylmänvedenkaloille - Helposti sulava perusruoka joka koostuu kelluvista, hellästi valmistetuista hiutaleista, jotka sisältävät tarkasti valikoituja kasvi- ja eläinperäisiä ainesosia, jotka tukevat tervettä kasvua ja kalojen eloisuutta.
 • Sera Goldy Gran – raemuotoinen ruoka isoille kultakaloille ja muille kylmänvedenkaloille - Korkealaatuisten ainesosien, kuten vehnänalkioiden, ansiosta tama kelluvista rakeista muodostuva perusruoka kultakaloille on erityisen hyvin sulava, ja vahvistaa immuunisysteemiä ja tarjoaa myös hyvin nirsoille lajeille ruoan jossa on kaikki tarvittavat ravintoaineet.
 • Sera Goldy Color Spirulina – väriruoka kultakaloille ja muille kylmänvedenkaloille - Erityisen sulava kelluvista rakeista muodostuva väriruoka sisältää erityisen paljon spirulina-levää, joka tukee värien muodostumista ja kehitystä, kuten myös taudinkestävyyttä kultakaloilla.

Seran ruokasekoitukset tarjoavat neljää erilaista ruokatyyppiä samassa pakkauksessa.

Ruokatyyppien maku ja toiminnallisuus vaihtelevat, tuoden vaihtelua ruokintaan. Voit vastata kalasi tarpeisiin yhdellä ja samalla tuotteella, esimerkiksi jos kalan väri on liian kalpea.

 • Sera Flake Menu – 4 in 1 - lisää vaihtelua seka-akvaarioon - Vaihtelevaan ruokintaan joka vastaa nykyisiä vaatimuksia kaikille pinnasta syöville kaloille seka-akvaariossa.
 • Perusruoka – terveellisen ruokavalion perusta
 • Vihreä ruoka – kuitupitoisia ainesosia kasvissyöjille
 • Voimaruoka – kasvuun ja eloisuuteen
 • Väriruoka –  luonnollisia karotenoideja optimaalisiin, näyttäviin väreihin
 • sera Granulate Menu – 4 in 1 - lisää vaihtelua seka-akvaarioon - Neljän kammion järjestelmä mahdollistaa vaihtelevan, nykyisiä vaatimuksia noudattavan ruokavalion kaikille lähinnä veden keskikerroksista syöville kaloille seka-akvaariossa.
 • Perusruoka – terveellisen ruokavalion perusta
 • Vihreä ruoka – kuitupitoisia ainesosia kasvissyöjille
 • Voimaruoka – kasvuun ja eloisuuteen
 • Väriruoka –  luonnollisia karotenoideja optimaalisiin, näyttäviin väreihin

Lomaruoka Sera Holiday ja Sera feed A plus –ruokinta-automaatti tarjoavat kaksi loistavaa ratkaisua luotettavaan kalanhoitoon kun olet poissa kotoa.

Sera feed A plus – luotettava ruokinta-automaatti - Ruokkii kalasi 1 – 6 kertaa päivässä, riippuen asetuksista. Sera Vipagran sopii erityisen hyvin ruokinta-automaatteihin.  

 • Valmistele annossäiliöt ja merkitse niihin ruokintapäivät.
 • Voi olla hyödyllistä jättää eläinkauppasi osoite ja puhelinnumero
 • Terveitä, aikuisia kaloja ei haittaa jos niitä väliaikaisesti ruokkii vain joka toinen päivä.
 • Ennen kuin lähdet pois pidemmäksi aikaa, varmista että vesi on tasapainoista ja puhdasta (tarkista ja mahdollisesti säädä ammonium, nitriitti, pH-arvo; poista lieju yms) ja että tekniset laitteet toimivat moitteettomasti (esim. suodatin).
 • Sera Holiday – stressittömät lomat - Tarjoaa luotettavasti kalan kaikki olennaiset ravinteet yli viikon ajaksi. Yliruokinta on lähes mahdotonta, koska proteiinipitoinen ruokatabletti pehmenee kerros kerrokselta.

Roiskevesisuojaus. Voidaan kytkeä Sera Air 110 Plus -ilmapumppuun, jolloin ruoka pysyy varmasti kuivana eikä paakkuunnu. Jopa 6 ruokintakertaa päivässä. Ruokintatahti säädettävissä. Toimii AA-paristolla.