Kalasairauksien hoito

Hyvät elinolosuhteet ovat paras tapa ennaltaehkäistä tautien leviämistä. Vaikka teet parhaasi, taudeilta ei voi kokonaan välttyä. Nopeaa ja johdonmukaista toimintaa vaaditaan, riippumatta siitä onko taudinaiheuttajien syynä uusi kasvi, muu tekijä tai lisäys akvaarioon joka aiheuttaa tautien puhkeamisen. Seran tautienhoitosarja kattaa hoidot tukivalmisteluista itse taudinhoitoon, sekä puhdistukseen.

Tautien ja kalasairauksien hoito kannatta tehdä neljässä eri vaiheessa:

 • Vesi alkuvalmistellaan( esim. Sera Ectopur)
 • Varsinainen tauti hoidetaan asianmukaisella aineella
 • Tautien hoidon jälkeen ainejäännökset poistetaan esim. Sera Super Carbon -erikoissuodatinmateriaalilla (katso kohta Suodatus)
 • Vesi tasapainotetaan esim. Sera Bio Nitrivec -aineella (katso kohta Veden hoito)

Tuotteiden tarkemmat yksityiskohdat löydät Seran sivuilta (englanniksi).

Vedenhoitoaine stressin ehkäisemiseen makeanveden akvaarioissa ja lammikoissa. Happea luovuttava suolaseos hoitoa tehostamaan stressitapauksissa ja hoidon tehostamiseen ulkoisissa sairauksissa. Stressi lisää kalojen altistumista ektoparasiiteille (pintaloinen), bakteereille ja homeille.Stressin laukaisijoihin voi kuulua mm. liian tiheä kalakanta, keskenään sopimattomien kalalajien pitäminen yhdessä, vaihtelevat lämpötilat ja huonolaatuinen tai yksipuolinen ravinto.

Sera Ectopur auttaa kalojasi tulemaan paremmin toimeen stressitilanteissa. Suolaliuoksesta liukenee puhdistettua happea. Tämä helpottaa kalojen toipumista ja edistää limakalvojen uudelleenkehittymistä. Jos kalat kärsivät ulkoisista iho- tai kidussairauksista, Sera Ectopurin samanaikainen käyttö voi huomattavasti edistää hoitoa tai – jälkeenpäin käytettynä – nopeuttaa toipumista. Infektoituneiden ja vaurioituneiden ihokerrosten poistuminen helpottuu ja nopeutuu, aivan kuin ihonkuorinnassa.

 

Sera Omnipur - Tehoaa yleisimpiin akvaariokalojen sairauksiin: Bakteeriperäiset infektiot, evärutto, homeinfektiot (Saprolegnia, Achlya), ihonsamennukset (Costia, Chilonodella), Trichodina, Oodinium, kidus- ja ihomadot (Dactylogyrus tai Gyrodactylus), ihovauriot ja haavat.

Sera Baktopur - Vedenhoitoaine suu- ja eväruttoa vastaan, sekä bakteeritartuntoihin makeanveden akvaarioissa.

Sera Mycopur - Vedenhoitoaine hometta vastaan sekä iho- ja kidusloisiin makeassa vedessä.

Sera Costapur- Vedenhoitoaine akvaariokaloille Ichthyophthirius multifiilis (patogeeni joka aiheuttaa valkopilkkutautia) ja muita parasiitteja vastaan makea- ja merivedessä. On suositeltavaa suodattaa vesi Sera Super Carbonilla sekä suorittaa osittainen vedenvaihto kaksi päivää viimeisen hoitokerran jälkeen. Kalojen vastustuskyvyn nostamiseksi suosittelemme Sera Fishtamin -vitamiinikuuria.

Seran ja tunnetun parasitologistin Prof. Heinz Mehlhornin (Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf, Saksa) työryhmän kanssa kehitetty ainutlaatuinen, erityisen tehokas ja ilman reseptiä saatavilla oleva hoitoainesarja erilaisiin kalojen loistartuntoihin. Tarjoaa täsmäratkaisun määrättyihin kalasairauksiin. Noudata tarkasti pakkauksen mukana tulevia ohjeita.  Sisältää patentoituja ainesosia.

 • Sera med Professional Nematol - Vedenhoitoaine erilaisia sukkulamatoja vastaan kuten Camallanus, Capillaria sekä kiekkokalojen kihomadot. Makea- ja merivesikaloille.
 • Sera med Professional Tremazol - Tehokas hoitoaine akvaariokalojen kidus- ja iholoisiin sekä heisimatoihin makean- ja merivesiakvaarioissa. Vaikuttava aine pratsikvanteli.
 • Sera med Professional Flagellol - Vedenhoitoaine suoliston siimaeliöitä vastaan (Spironucleus/Hexamita) ja pään reikätautia vastaan makean veden akvaarioissa.
 • Sera med Professional Protazol - Vedenhoitoaine ulkoisten loisten torjuntaan (Ichthyophthirius multifiliis, ichtyobodo (Costial), Chilodonella, Trichodina, Saprolegnia, Achlya) makeanveden akvaarioissa.

Vitamiinilisä makean ja meriveden trooppisille kaloille. Täydennysrehu. Nestemäinen monivitamiinivalmiste kalanruoan vitamiinipitoisuuden lisäämiseen tai vitamiinien annostelemiseksi suoraan veteen.

 • Vitamiinipitoisuuden lisääminen pakasteruokiin
 • Artemia nauplii -toukkien vitamiinipitoisuuden lisäämiseen
 • Ennen ja jälkeen kutemisen
 • Kalanpoikasille
 • Yleiskunnon kohentamiseen sairauden aikana ja sen jälkeen
 • Stressitapauksissa