Kattovit

Kattovit on erityisruokavalio erilaisiin kissan terveysongelmiin, kuten ylipainoon, ruoansulatusongelmiin, diabetekseen, allergioihin, munuaissairauksiin tai alipainoon. Tuotteet ovat erityisen vatsaystävällisiä: ne eivät sisällä lainkaan sian- tai naudanlihaa. Kattovit-tuotteita on saatavilla sekä kuiva- että märkäruokina.

niere_logo

Kattovit Niere Renal on erikoisravintosarja, joka on tarkoitettu avuksi kissan munuaisongelmiin, erityisesti kroonisista munuaisongelmista kärsiville kissoille. Tavallisen kissanruoan korkea proteiinipitoisuus voi vahingoittaa kissan munuaisia.  Kattovit Niere Renalin energiasta vain noin puolet tulee korkealaatuisesta, helposti sulavasta proteiinista. Siihen on myös lisätty kaliumsitraattia, joka vähentää kissan virtsan happamuutta ja estää siten happamassa ympäristössä kehittyvien munuaiskivien syntyä. Lisäksi fosforin ja natriumin määrää on vähennetty. Ruoka on hyvin maittavaa ja hyvin sulavaa. Kaikki Kattovit Niere Renal -sarjan ruoat ovat täysravintoja. Suositeltava ruokintajakson pituus: Aluksi enintään 6 kuukautta, akuuteissa munuaisten vajaatoiminnassa 2 - 4 viikkoa. On suositeltavaa, että pyydät eläinlääkäriltä neuvoja ennen käyttöä tai käytön pidentämistä. Raikasta vettä on aina oltava saatavilla. Kattovit Niere Renal -ruokaa on saatavana sekä kuiva- että märkäruokana. Kuivaruoat pakattu 400 g, 1,25 kg tai 4 kg pusseihin, märkäruoat on pakattu 85 g annospusseihin ja 85 g tai 175 g purkkeihin. niere_annospussi Märkäruokia 85 g pusseissa on tarjolla seuraavina makuina:
 • Kana
 • Kalkkuna
 • Nauta
niere_purkit
Märkäruokia 85 g purkeissa on tarjolla seuraavina makuina:
 • Kana
 • Lammas
Märkäruokia 175 g purkeissa on tarjolla seuraavina makuina:
 • Kana
 • Merikala
niere_kuiva Kuivaruokaa on tarjolla kolmea erikokoista pussia:
 • 400 g
 • 1,25 kg
 • 4 kg
Ruokintaohje: Keskikokoinen kissa (4 kg) noin 60g päivässä Ainekset: Vilja, liha ja eläinperäiset sivutuotteet, öljyt ja rasvat, kasviperäiset proteiiniuutteet, kasviperäiset sivutuotteet, kala ja kalatuotteet, hiiva, munat ja munatuotteet, kivennäisaineet (0,1% kaliumsitraatti) Valitut proteiinin lähteet: maissigluteeni, siipikarja, kalajauho. Ravintoainekoostumus: Valkuaisaine 26,0%, rasva 22,0%, rasva 4,1%, hehkutusjäännös 5,0%, kuitu 2,0%, kalsium 0,8%, fosfori 0,7%, kalium 0,64%, natrium 0,33%.

Kattovit Gastro on erikoisravintosarja, joka suunniteltu erityisesti kissoille joilla on ruoansulatuskanavan ongelmia (vatsa, suolisto, haima). Ruuassa on alhainen rasvapitoisuus sekä erityisen helposti sulava koostumus. Korkea elektrolyyttipitoisuus auttaa ylläpitämään nestetasapainoa. Hypoallergeeninen, sopii herkkävatsaisille. Kaikki Kattovit Gastro -sarjan ruoat ovat täysravintoja. Suositeltava ruokintajakson pituus: ripuliin: 1-2 viikkoa. Kompensoimaan riittämätöntä ruoansulatusta: 3-12 viikkoa. On suositeltavaa, että pyydät eläinlääkäriltä neuvoja ennen käyttöä tai käytön pidentämistä. Raikasta vettä on aina oltava saatavilla. Kattovit Gastro -ruokaa on saatavana sekä kuiva- että märkäruokana. Kuivaruoat pakattu 400 g, 1,25 kg tai 4 kg pusseihin, märkäruoat on pakattu 85 g annospusseihin ja 85 g tai 175 g purkkeihin. gastro_annospussi Märkäruokia 85 g pusseissa on tarjolla seuraavina makuina:
 • Ankka & riisi
 • Kalkkuna & riisi
Märkäruokia 85 g purkeissa on tarjolla seuraavina makuina:
 • Ankka
 • Kalkkuna
Märkäruokia 175 g purkeissa on tarjolla seuraavina makuina:
 • Ankka
Kuivaruokaa on tarjolla kolmea erikokoista pussia:
 • 400 g
 • 1,25 kg
 • 4 kg
Ruokintaohje: Keskikokoinen kissa (4 kg) noin 60 g päivässä Ainekset: Viljat, liha ja eläinperäiset tuotteet (16,5% kani), muna ja munatuotteet, kasviperäiset proteiiniuutteet, öljyt ja rasvat, hiivat, kasviperäiset sivutuotteet, kivennäisaineet. Hyvin sulavat raaka-aineet: kani, riisi, kuivattu kananmuna, siipikarjan rasva, lohiöljy. Ravintoainekoostumus: Valkuaisaine 32%, rasva 16%, hehkutusjäännös 6,5%, kuitu 1,5%, kalsium 0,9%, fosfori 0,8%, kalium 0,4%, natrium 0,4%.

Kattovit Urinary on erikoisravinto alempien virtsateiden sairauksista (FLUTD) kärsiville kissoille. Alentaa struviittikivien uusiutumista, happamoittaa virtsaa. Oikealla ruokavaliolla on merkittävä rooli virtsakivien ehkäisyssä ja hoidossa. Alhaisten magnesiumpitoisuuksien vuoksi virtsan kivennäisainepitoisuus pienenee. Tämä ehkäisee struviittikivien muodostumista, koska niiden kehittymiseen tarvitaan magnesiumia. Virtsaa happamoittava DL-metioniini ja kalsiumsulfaatti alentaa virtsan pH-arvoa happamaksi, pH-arvoksi 6,4 joka estää struviittikivien muodostumista. Kaikki Kattovit Urinary -sarjan ruoat ovat täysravintoja. Suositeltava ruokintajakson pituus: enintään 6 kuukautta. On suositeltavaa, että pyydät eläinlääkäriltä neuvoja ennen käyttöä tai käytön pidentämistä. Raikasta vettä on aina oltava saatavilla. Kattovit Urinary -ruokaa on saatavana sekä kuiva- että märkäruokana. Kuivaruoat pakattu 400 g, 1,25 kg tai 4 kg pusseihin, märkäruoat on pakattu 85 g annospusseihin ja 85 g tai 175 g purkkeihin. Märkäruokia 85 g pusseissa on tarjolla seuraavina makuina:
 • Kana
 • Vasikka
 • Lohi
Märkäruokia 85 g ja 175 g purkeissa on tarjolla seuraavina makuina:
 • Tonnikala
 • Vasikka
urinary_kuiva2 Kuivaruokaa on tarjolla kahta eri makua, kana ja tonnikala, näistä kolmea erikokoista pussia:
 • 400 g
 • 1,25 kg
 • 4 kg
Ruokintaohje: Keskikokoinen kissa (4 kg) noin 60 g päivässä Kana: Ainekset: Vilja, liha ja eläinperäiset sivutuotteet (n. 16% kanaa), öljyt ja rasvat, kala ja kalan sivutuotteet, kasvivalkuaisuute, muna ja munatuotteet, kasviperäiset sivutuotteet, hiiva, kivennäisaineet, maito ja maitotuotteet. Ravintoainekoostumus: Valkuaisaine 32,0%, rasva 21,0%, hehkutusjäännös 6,5%, kuitu 1,5%, kalsiumia 1,1%, fosforia 0,9%, magnesiumia 0,08%, kalium 0,43%, natrium 0,45%, kloridi 0,45%, rikki 0,40%. Tonnikala: Ainekset: Liha ja eläinperäiset sivutuotteet, viljat, öljyt ja rasvat, kasvivalkuaisuute, kasviperäiset sivutuotteet, kala ja kalan sivutuotteet (n. 5% tonnikala), kivennäisaineet. Ravintoainekoostumus: Valkuaisaine 34% , rasva 22%, hehkutusjäännös 6,5%, kuitu 2,5%, kalsiumia 1,1% , fosforia 1%, magnesiumia 0,08%, kalium 0,5%, natriumia 0,55%, kloridi 0,60%, rikki 0,58%.

Kattovit Diabetes/Gewicht on erikoisravinto kissoille, joilla on diabetes ja/tai ylipainoa. Säätelee verensokeripitoisuutta diabeetikoilla. Sopii myös laihdutusruuaksi ylipainoisille kissoille, ylipaino on myös diabeteksen riskitekijä. Korkeaenergiset hiilihydraatit on korvattu laadukkaalla proteiinilla ja rikastettu L-karnitiinilla. Tukee aineenvaihdunnan muuttumista ja siten edistää laihtumista. Korkealla proteiinipitoisuudella on tarkoitus edistää lihasmassaa ja vähentää kalorien saantia. L-karnitiini auttaa muuntamaan kehoon kertyneitä rasvavarastoja energiaksi sekä tukee painonpudotusta. Kattovit Diabetes/Gewicht sisältää vain vähän huonoja hiilihydraatteja, jotka vapauttavat verensokeria liian nopeaa. Korkea kuitupitoisuus pidentää ruuansulatusaikaa ja tasapainoittaa verensokeriarvon vaihteluita Kaikki Kattovit Diabetes/Gewicht -sarjan ruoat ovat täysravintoja. Ei suositella nuorille tai raskaana oleville kissoille. Suositeltava ruokintajakson pituus laihduttamiseen: käytetään kunnes haluttu paino on saavutettu. Verensokerin sääntely: enintään 6 kuukautta. On suositeltavaa, että pyydät eläinlääkäriltä neuvoja ennen käyttöä tai käytön pidentämistä. Raikasta vettä on aina oltava saatavilla. Kattovit Diabetes/Gewicht -ruokaa on saatavana sekä kuiva- että märkäruokana. Kuivaruoat pakattu 400 g, 1,25 kg tai 4 kg pusseihin, märkäruoat on pakattu 175 g purkkeihin. Märkäruoka on pakattu 175 g purkkeihin. Ainesosat: liha ja lihan sivutuotteet, kala ja kalatuotteet, kasviperäiset sivutuotteet (hernekuitu, selluloosajauho, juurikaskuitu), viljat, kivennäisaineet. Lyhytketjuisten rasvahappojen lähde: siipikarjanrasva. Hiilihydraattilähde: riisijauho. Kuivaruokaa on kolmea erikokoista pussia:
 • 400 g
 • 1,25 kg
 • 4 kg
Ruokintaohje: Keskikokoinen kissa (4 kg) noin 60 g päivässä Ainekset:Liha ja eläinperäiset tuotteet, kasvi- ja proteiiniuutteet, öljyt ja rasvat, viljat, kasviperäiset sivutuotteet, selluloosa, sokerijuurikkaan kuitu. Valitut hiilihydraattien lähteet: riisi, maissi. Lyhyet ja keskipitkät rasvahapot: siipikarjan rasva, lohiöljy. Ravintoainekoostumus: Valkuaisaine 43%, rasva 20%, hehkutusjäännös 6%, kuitu 4%, kalsium 1%, fosfori 0,9%, tärkkelys 13%, sokeri 1,5%. Rehun energia: 402 kcal / 100 g.

Kattovit Aufbaukur on suurienerginen erikoisravinto kissoille, joilla on alipainoa ja/tai toipuvat sairaudesta. Voidaan käyttää myös raskauden aikana, kasvujakson aikana tai leikkauksen jälkeen. Suositellaan erityisesti normaalisti aktiivisille kissoille. Kattovit Aufbaukur on täysravintoa. Suositeltava ruokintajakson pituus: käytetään kunnes kissa on parantunut.  On suositeltavaa, että pyydät eläinlääkäriltä neuvoja ennen käyttöä tai käytön pidentämistä. Raikasta vettä on aina oltava saatavilla. Kattovit Aufbaukur -märkäruokaa on saatavana  175 g purkkeina. Ainesosat: liha ja lihan sivutuotteet, kala ja kalan sivutuotteet, öljyt ja rasvat, vilja, mineraalit. Helposti sulavat ainekset: Kana, maksa, kala, nauta, riisi. Ravintoarvot: proteiini 11%, rasva 8%, hehkutusjäännös 2%, kuitu 0,2%, kosteus 78%, kalsium 0,31%, fosfori 0,28%, magnesium 0,02%. Energiaa 121kcal / 100g. Lisätyt aineet / kg: A-vitamiini (1040 IU/kg), D3-vitamiini (125 IU/kg), E-vitamiini (20 mg/kg), rauta [rauta(II)sulfaattimonohydraatti] (40 mg/kg), sinkki [sinkkioksidi] (27,5 mg/kg), kupari ((K1,[kupari(II)sulfaattipentahydraatti] (1,2 mg/kg), mangaani [mangaani(II)sulfaatti] (1,0 mg/kg), jodi [kaliumjodidi] (0,6 mg/kg), tauriini (300mg/kg).

 sensitive_logo

Kattovit Sensitive on erikoisravinto intoleranssioireista ja ruoka-aineyliherkkyydestä kärsiville kissoille. Allergia ja intoleranssi ovat yleisiä ongelmia, ja niistä on usein seurauksena epämiellyttäviä iho-, turkki- ja suolisto-ongelmia. Ongelmien taustalla ovat usein tietyt proteiinilähteet, mutta myös erilaiset viljat.  Tuotteessa on valikoidut proteiinin ja hiilihydraatin lähteet, ei naudan- eikä sianlihaa, tuote on gluteeniton. Siipikarja ja kananmuna ovat erittäin hyvin sulavia ja vatsalle ystävällisiä energialähteitä. Hyvin imeytyvinä hiilihydraattilähteinä on käytetty riisiä. Tauriini, vitamiinit ja kivennäisaineet viimeistelevät tasapainoiset ravintoaineet. Kaikki Kattovit Sensitive -sarjan ruoat ovat täysravintoja. Suositeltava ruokintajakson pituus: 3 - 8 viikkoa. Mikäli ruoka helpottaa oireita, voidaan sitä käyttää jatkuvana ruokana. Ylimääräisiä herkkuja tulisi välttää. On suositeltavaa, että pyydät eläinlääkäriltä neuvoja ennen käyttöä tai käytön pidentämistä. Raikasta vettä on aina oltava saatavilla. Kattovit Sensitive -ruokaa on saatavana sekä kuiva- että märkäruokana. Kuivaruoat pakattu 400 g, 1,25 kg tai 4 kg pusseihin, märkäruoat on pakattu 85 g annospusseihin ja 175 g purkkeihin. Märkäruokia 85 g pusseissa on tarjolla seuraavina makuina:
 • Kana ja kalkkuna
 • Kana ja ankka
Märkäruokaa 175 g purkeissa on tarjolla seuraavana makuna:
 • Kana
Kuivaruokaa on tarjolla  kolmea erikokoista pussia:
 • 400 g
 • 1,25 kg
 • 4 kg
Ruokintaohje: Keskikokoinen kissa (4 kg) noin 60 g päivässä Ainekset: Vilja, liha ja eläinperäiset sivutuotteet, öljyt ja rasvat, kala ja kalatuotteet, kasviproteiini, munat ja munatuotteet, kasviperäiset sivutuotteet, hiiva, kivennäisaineet, maito ja maitotuotteet. Valitut proteiinin lähteet: siipikarjanliha, kalajauho. Valitut hiilihydraattien lähteet: riisi, maissi. Ravintoainekoostumus: Valkuaisaine 31,0%, rasva 20,0%, hehkutusjäännös 6,5%, kuitu 1,5%, kalsium 1,1%, fosfori 0,9%.