Mitä koirasi syö? – Arion

 

Tiedätkö mitä koirasi oikeasti syö ja mistä se tulee?

On tärkeää tietää mistä maasta lemmikkisi koiranruoka on valmistettu ja mistä maista raaka-aineet tulevat. Raaka-aineiden alkuperän ilmoittamisen lisäksi on tärkeää ilmoittaa laadukkaan koiranruoan tärkein ainesosa eli LIHA! Rehellinen valmistaja ilmoittaa lihapitoisuuden määrän AINA kuivatettuna. Tästä aiheesta kohta lisää.

 

Mistä Arion Originaali tulee?

Arion Original–tuotteita valmistaa Belgialainen perheyritys, jolle laatu on kunnia asia. Siksi Arionin tehtaalle on myönnetty kaikkein korkeimman laadun varmistava IFS & BRC -sertifikaatti. Sen lisäksi noudatamme tarkkaan EU:n ja Suomen lainsäädäntöä.

Arion Original–tuotteiden kaikki raaka-aineet tulevat Euroopasta, paitsi riisi Thaimaasta. Tuotteiden kaikki liha tulee siis Euroopasta ja tarkemmin sanottuna kananliha Belgiasta, lohi totta kai Norjasta ja lampaanliha Iso-Britanniasta.

Lue lisää Arion Original –tuotteista ja tutustu jälleenmyyjiin!

 

Mitä raaka-aine luettelo tarkoittaa?

Raaka-aineluettelossa tai koostumuksessa ilmoitettaan mitä kaikkia raaka-aineita ruossa on. Luettelon raaka-aineet täytyy aina olla määrä järjestyksessä, eli mitä raaka-ainetta on eniten se on ensimmäisenä. Raaka-aineluettelon löytää aina paketin kyljestä.

Monet koirien kuivaruoan valmistajat eivät ilmoita tärkeiden raaka-aineiden, kuten eläinperäisen proteiinin määrää. Tämän takia eläinproteiini ei ehkä kuulukaan kolmen ensimmäisen raaka-aineen joukkoon. Raaka-aine luettelossa voi olla eritelty eriviljoja. Esimerkiksi raaka-aineissa voi olla kaura ja kaurajauho tai maissia ja maissijauhoja, näin kaurasta tai maissi ei ole ensimmäisenä pääraaka-aineena, vaikka se luultavasti olisi pääraaka-aine.

Tämän takia kaikissa Arion Original -tuotteissa on ilmoitettu eläinproteiinin määrä kuivattuna. Esimerkiksi suosituimmassa Arion Origanl -tuotteessa Kana&Riisi Medium Albult –ruoassa on kuivattua kanaa 50 % ja seuraavaksi tulee riisi 35 %. Tässä ruossa on siis puolet koirille tärkeää eläinproteiinia. Arion Orginal ruoissa ei myöskään eritellä raaka-aineita, jotta niiden määrä olisi pienempi raaka-aine luettelossa.

Arion Original Medium Adult Kana&Riisi raaka-aineet:
Kana (kuivattuna 50%), riisi (35%), peruna, eläinrasva, herne, hydrolysoitu eläinvalkuainen, juurikasmassa, natriumkloridi, oluthiiva, kasvikuitu, kalaöljy, kalsiumkarbonaatti, fruktooligosakkaridi, mannan oligosakkaridi, rypälesiemenuute, rosmariiniuute.

Löytät kaikkien Arion Orginal -tuotteiden koostumuksen täältä!

 


Miksi on tärkeä merkitä kuivatun lihanpitoisuus?

Tiesitkö, että monet valmistajat ilmoittavat lemmikkien kuivaruokien sisältävän suuria määriä tuoretta lihaa? Tämä ei kuitenkaan ilmoita valmiin kuivaruoan lihapitoisuutta. Tuoreliha voi sisältää jopa 65 % vettä. Kuivaruokien valmistuksessa lihasta poistuu vesi ja samalla ”lihapitoisuus” laskee.

1kiloa kuivattua lihaa varten tarvitaan 2,8 kiloa tuoretta lihaa. Kaikissa kuivaruoissa valmiin tuotteen lihapitoisuudet ovat kuivattuna, mutta ilmoittamalla tuorelihan määrä ennen valmistusprosessia saadaan lihapitoisuus näyttämään korkeammalta.

Kaikissa Arion Original tuotteissa lihapitoisuudet on ilmoitettu kuivattuna, joten sinä tiedät paljonko lemmikkisi saa lihaa.

On siis hyvä katsoa pussin kyljestä mitä lemmikkisi ruoka sisältää, jotta lemmikkisi pysyy terveenä.

Arion
Original


Arion Original gluteenittomat koiranruoat


Tutustu Premium-laatuun! Korkea lihapitoisuus, ei gluteenia, maissia tai vehnää.

Arion
Original Grain Free


Arion Grain-Free viljattomat koiranruoat


Täysin viljaton vaihtoehto. Helposti sulava ja maukas ravinto pitää koirasi optimaalisessa kunnossa.

Arion
Health & Care


Arion Health&Care koiranruoat erityistarpeisiin


Erityisruokavaliot päivittäiseen ruokintaan. Kehitetty yhteistyössä eläinlääkärien kanssa.

Arion
Original Cat


Arion Original Cat kissanruoat


Laadukas täysravinto, joka huomioi kissasi kaikki erityistarpeet.

Arion Original tarjoaa myös laajan valikoiman korkealaatuisia koiran täysravintoa. Lue lisää tästä!